DNA past steeds meer nieuwe technologieën toe

350Het parlement gaat door in zijn streven om met nieuwe technologie de belangrijkste processen van het orgaan effectiever en transparanter te maken voor de samenleving. Ook de regio houdt zich bezig met de technologische transformatie van de wetgevende macht.

Parlementariër Henk Ramnandanlal staat aan het hoofd van een delegatie die deelneemt aan een driedaagse workshop in Barbados. Het thema is de invloed van nieuwe technologie in de transformatie van de wetgevende macht: van bewustwording naar planning, naar actie. Op dit forum moeten landen van de regio het gebruik van nieuwe technologie in het parlementair werk bespreken. Ook zullen ze van gedachten wisselen over de rol die informatie- en communicatietechnologie (ICT) kan spelen bij het betrekken van de samenleving bij het parlementair werk.

De landen hebben met assistentie een strategisch ICT-plan voor hun parlement geschreven. Suriname heeft net als de landen in de regio de ICT-applicaties in het parlementair werk geïncorporeerd. De nieuwe website van De Nationale Assemblee is daar een voortvloeisel van.

De workshop is georganiseerd door de ICT-arm van de Verenigde Natie, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en het Caribisch centrum voor Administratieve ontwikkeling. De bijeenkomst is gisteren aangevangen en wordt morgen afgesloten. De deelnemende landen zullen een presentatie geven van de huidige impact van nieuwe technologie op hun parlement, de geplande ICT-strategieën en de uitvoering daarvan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *