PALU mogelijk alleen de verkiezingen in

henk_ramnandanlal_DetailfotoHoewel PALU de samenwerking binnen de Mega Combinatie voor de komende periode garandeert, sluit zij opties om alleen de verkiezingen in te gaan niet uit. Ondervoorzitter Henk Ramnandanlal zegt dat de partij zich nu opmaakt om zelfstandig de verkiezingen in te gaan.

“Als dat in 2005 kon, waarom zou dat nu niet kunnen”, stelt hij. De versterking van de partijstructuren maken deel uit van de voorbereidingen om eventueel alleen de verkiezingen in te gaan.

Wat recht overeind staat, zegt Ramnandanlal, is dat de partij niet zal opgaan binnen de NDP. Hij reageert daarmee op beweringen als zou de NDP alleen de verkiezingen ingaan. Een alternatief om dat te bereiken is dat de partijen (waaronder PALU) die samen met de NDP deel uitmaken van de Mega Combinatie, in het paarse blok zullen moeten opgaan. “De meerderheid van de partij staat niet achter een fusie met de NDP”, benadrukt hij.

Anton Paal houdt in tegenstelling tot zijn partijcollega daarover echter de lippen stijf op elkaar. “Ik kan moeilijk een mening daarover geven, het is ongehoord naar de leden toe”, blijft hij na meerdere keren vragen vasthouden.

Lees Artikel DWTonline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *